8 februari 2024 - 17:00 - Economie
De uitbreidingswerkzaamheden aan het Grote Stadion Ibn Batouta in Tanger winnen aan snelheid. Het stadion, dat aan de internationale normen van de FIFA voldoet, zal zowel de komende Afrika Cup als het Wereldkampioenschap voetbal 2030 hosten, een evenement dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal organiseren.
Marokko maakt zich op voor de toekomstige voetbalevenementen, zoals blijkt uit de voortgang van de uitbreidingswerkzaamheden aan het Grote Stadion Ibn Batouta in Tanger. Rue20 vernam van een officiële bron dat de bouw van de lagere tribunes, met een capaciteit van 17.800 toeschouwers, is begonnen na het verwijderen van de atletiekbaan. Volgens dezelfde bron zullen alle stadionfaciliteiten en de omliggende infrastructuur worden gebouwd in overeenstemming met de FIFA-specificaties. Ook wordt er gewerkt aan grote afvoerkanalen voor regenwater en de installatie van moderne verlichting.
Lees ook: Grote stadion van Casablanca: Spanjaarden aan het roer?
De uitbreiding omvat tevens de aanleg van drie trainingsvelden die verbonden zijn met het Grote Stadion, evenals de inrichting van de buitenruimte. Drie bedrijven uit Marokko, Spanje en Duitsland zijn verantwoordelijk voor deze werkzaamheden, die worden gecontroleerd door twee studiebureaus uit Marokko en Duitsland, onder toezicht van een Marokkaanse architect. Na voltooiing zal het overdekte stadion een totale capaciteit hebben van 87.000 toeschouwers en beschikken over een eregalerij met 75 VIP loges.
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkanen werken tot 14 uur/dag om Valencia op te knappen
Vader wil kinderen ontvoeren naar Marokko, meisje slaat alarm
Spanje wil controle luchtruim Sahara aan Marokko geven
Marokkaanse YouTuber Weld Chinwiya in de cel
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden