Zoeken

Italiaans vlaggetje op Marokkaanse Fiat zorgt voor ophef

16 juli 2024 - 15:30 - Wereld

©

Stellantis, de autofabrikant achter de elektrische Fiat Topolino, heeft een brief gestuurd naar klanten waarin ze aanbieden om gratis de Italiaanse vlaggetjes van de auto’s te verwijderen. Dit aanbod volgt op eerdere controverse rondom de productie van de Topolino in Marokko, terwijl de auto wordt geëxporteerd naar Italië.

Afgelopen mei nam de Italiaanse politie al 134 Fiat Topolino’s in beslag in de haven van Livorno. De reden? De Italiaanse vlaggetjes op de portieren zouden consumenten kunnen misleiden over de productielocatie. Stellantis reageerde destijds door te stellen dat de vlaggetjes enkel de oorsprong van het merk Fiat aanduiden, en niet de productielocatie.

Lees ook: "Made in Morocco" auto’s in beslag genomen in Italië

De inbeslagname van de auto’s volgde op een conflict tussen de Italiaanse overheid en Stellantis over de productielocatie in Marokko. Volgens Rome zouden auto’s die als Italiaans product worden verkocht, ook in Italië geproduceerd moeten worden. Dit leidde er eerder toe dat de naam ’Milano’ werd geschrapt voor een nieuwe elektrische Alfa Romeo SUV, die in Polen wordt geproduceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team