Zoeken

Kakkerlakken in vliegtuig? Royal Air Maroc reageert

23 augustus 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een Brits nieuwsbericht over een kakkerlakkenplaag in een vliegtuig van Royal Air Maroc op 15 augustus blijkt onjuist te zijn. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij heeft een verklaring gegeven over het incident op vlucht AT818 van Casablanca naar Manchester.

Volgens de Britse krant The Independent moesten passagiers urenlang wachten op hun bagage vanwege een kakkerlakkenplaag in het vrachtruim van het vliegtuig. Sommige koffers zouden zelfs teruggestuurd zijn naar Marokko.

Lees ook: Honderden kakkerlakken op vlucht Royal Air Maroc

Een bron binnen Royal Air Maroc ontkent echter dat er kakkerlakken aan boord waren. Wel geeft de bron toe dat er een incident heeft plaatsgevonden. "Het incident op vlucht AT818 tussen Casablanca en Manchester betrof een aantal stuks bagage in het vrachtruim die etenswaren bevatten van passagiers uit West-Afrikaanse landen", aldus de bron.

"Tijdens de reis van deze passagiers zijn de etenswaren urenlang opgeslagen in het vrachtruim. Bij aankomst in Manchester waren deze producten door de hitte in augustus en het gebruikte verpakkingsmateriaal snel aan het bederf, wat leidde tot de aanwezigheid van maden", legt de bron uit.

Lees ook: Incident op vlucht Royal Air Maroc

"In plaats van de enkele aangetaste koffers te behandelen, zoals op de meeste grote luchthavens gebeurt, besloten de autoriteiten in Manchester om het uitladen van alle bagage te weigeren", vervolgt de bron. Uiteindelijk zijn 104 van de 122 koffers alsnog naar Manchester gebracht, terwijl de overige 18 zijn vernietigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team