Zoeken

Honderden kakkerlakken op vlucht Royal Air Maroc

20 augustus 2024 - 20:00 - Marokko

©

Een onaangename verrassing wachtte passagiers van een Royal Air Maroc-vlucht van Casablanca naar Manchester. Nadat vlucht AT818 op 15 augustus volgens schema was geland, bleek het ruim van het vliegtuig vol kakkerlakken. Dit zorgde ervoor dat de bagage niet kon worden uitgeladen en dat meer dan 100 Britse vakantiegangers urenlang moesten wachten op hun spullen.

Een van de passagiers, Karen Gee, vertelde aan The Independent dat ze via haar AirTag kon zien dat haar koffer wel degelijk in Manchester was aangekomen. Na anderhalf uur wachten in de bagagehal, zonder enige informatie, werd de oorzaak van het probleem duidelijk: "Blijkbaar was er een kakkerlakkenplaag in het ruim van het vliegtuig en mocht het personeel er niet in vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen."

Lees ook: Bemanning Royal Air Maroc redt baby tijdens vlucht

Slechts één ruim bleek besmet te zijn, waardoor sommige passagiers hun bagage wel konden ophalen. Het vliegtuig, een 15 jaar oude Boeing 737, was echter alweer opgestegen richting Casablanca voordat de overige bagage kon worden uitgeladen. Een deel van de bagage van de 100 passagiers die naar Manchester waren gevlogen, werd dus terug naar Marokko gestuurd. Karen Gee en de andere wachtende passagiers werden verzocht naar huis te gaan.

Eenmaal in Casablanca werd de bagage alsnog uitgeladen en het vliegtuig vervolgde zijn normale vluchtschema. Diezelfde nacht vloog de Boeing 737 nog naar Abuja, Nigeria, en sindsdien heeft het toestel meerdere bestemmingen aangedaan, waaronder Genève en Parijs. Tot op heden is de achtergebleven bagage echter nog niet op een volgende vlucht naar Manchester gezet.

Karen Gee, een manager in de reisbranche, maakt zich zorgen: "Mijn koffer is van zacht materiaal, dus ik ben bang dat de kakkerlakken er makkelijk eitjes in hebben kunnen leggen. Ze staan erom bekend ongelooflijk resistent en moeilijk te bestrijden te zijn." Professor Tim Coulson van de Universiteit van Oxford probeert haar gerust te stellen: "Het is zeer onwaarschijnlijk dat ze door het materiaal van de meeste koffers heen kunnen komen. Ze zouden zich echter kunnen verstoppen in de holtes waar de wielen zitten, of door kieren glippen als de koffers niet goed dicht zijn."

Lees ook: Incident op vlucht Royal Air Maroc

Karen wil haar koffer graag terug, maar is bang om de insecten mee naar huis te nemen. "Ik heb collega’s gevraagd wat ik moet doen en het algemene advies is om geen risico te nemen en ze gewoon te verbranden." De volgende vlucht van Royal Air Maroc tussen Casablanca en Manchester staat gepland voor dinsdag 20 augustus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team