Zoeken

Kim Miso, de Marokkaanse K-popster die in het Koreaans zingt

7 september 2024 - 23:00 - Cultuur

©

Kim Miso, van haar echte naam Ibtissam Harakat, vertrok in 2018 vanuit Marokko naar Zuid-Korea om haar droom waar te maken: zangeres worden en de Koreaanse taal promoten. Haar liefde voor het Koreaans ontstond al in 2008. Ze is intussen uitgegroeid tot de grootste Arabische beroemdheid in het land.

Het begon allemaal met een Koreaanse serie op de Marokkaanse televisie. "In 2008 zag ik de serie ’My Name Is Kim Sam Soon’ en ik was meteen verkocht. Vanaf dat moment wilde ik meer Koreaanse series zien, omdat ik verliefd was geworden op de taal", vertelt Kim Miso. Haar passie voor het Koreaans was zo sterk dat ze in 2018 naar Zuid-Korea verhuisde om de taal te studeren aan de Seoul National University.

Lees ook: Saiki Weesa van beroemde K-Pop groep trots op Marokkaanse roots

Inmiddels spreekt ze vloeiend Koreaans. Vijf jaar na haar aankomst startte Ibtissam Harakat een YouTube-kanaal om de Koreaanse cultuur te promoten en werd ze een influencer. "Ik wilde Arabieren de mooie kanten van de Koreaanse cultuur laten zien", legt ze uit. Haar kanaal werd al snel een groot succes en heeft nu meer dan 1,5 miljoen abonnees. Op Instagram heeft ze 687.000 volgers.

Naast haar online activiteiten begon Kim ook met muziek. "Zangeres worden was altijd al een kinderdroom. Ik hou van optreden en de aandacht trekken, maar ik moet er nog steeds hard voor werken. Ik heb nooit zangles, dansles of acteerlessen gehad en ben pas anderhalf jaar geleden begonnen met muziek. Ik heb nog een lange weg te gaan en respecteer alle meningen, maar negatieve reacties zullen me niet ontmoedigen. Ze motiveren me juist om harder te werken en mijn ideeën te laten zien, zoals in mijn nummer ’No More’ - mensen waren dol op de boodschap!"

Kim heeft verschillende covers en eigen nummers in het Koreaans uitgebracht, ontmoette K-pop idolen zoals BTS, werkte samen met XEED en deed auditie bij HYBE. Haar single ’Drop’ en haar album ’Shine’ werden goed ontvangen door het Koreaanse publiek. "Ik hou van R&B en vooral van K-pop ballads, daarom ben ik gaan zingen. Die nummers maken me gelukkig. Mijn favoriete K-pop groep is BTS en mijn favoriete artiesten zijn Jessi, Hyuna en J-hope. Als ik met hen zou kunnen samenwerken, zou ik niets anders meer wensen!"

Lees ook: Amina plots wereldbekend nadat BTS-zanger liedje oppikt

In korte tijd is Kim de grootste Arabische beroemdheid in Korea geworden. "Ik wist niet dat ik Koreaanse fans had tot mijn laatste concert in december. Mensen herkenden me en zeiden dingen als ’Weet je wie Kim Miso is?’ Sommige Koreanen zijn verbaasd als ze horen dat ik zangeres ben en vragen om foto’s of een handtekening", zegt Kim blij. "Ik ben zo dankbaar voor alle steun van mijn fans. Mijn dierbare fans heten ’soupdel’ - ik wens hen toe dat ze hun dromen waarmaken en nooit opgeven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team