Zoeken

Laila Rouass verdedigt danspartner na misbruikbeschuldigingen

30 juli 2024 - 19:40 - Cultuur

©

Laila Rouass, Britse actrice van Marokkaanse afkomst, heeft gereageerd op de hernieuwde aandacht voor een oude ruzie tussen haar en haar voormalige danspartner Anton Du Beke uit de BBC-dansshow ’Strictly Come Dancing’.

Laila Rouass nam het in 2009 op voor Du Beke, nadat hij beschuldigd werd van racistische en seksistische opmerkingen tegen haar. In een Instagram-post ontkent Laila Rouass dat ze een officiële klacht heeft ingediend bij de BBC over Du Beke. Ze geeft toe dat hij destijds "denigrerende woorden" gebruikte, maar benadrukt dat hij zich publiekelijk heeft verontschuldigd en dat ze niet gelooft dat hij racistisch of islamofoob is.

Lees ook: Laila Rouass: "Er is een probleem wanneer we Palestina verdedigen"

De verklaring van de actrice komt op een moment dat ’Strictly Come Dancing’ onder vuur ligt vanwege beschuldigingen van intimidatie en geweld door twee professionele dansers. Laila Rouass benadrukt dat haar ervaring niet vergeleken moet worden met de "extreem ernstige en verontrustende" aantijgingen van andere deelnemers.

Ze verdedigt Anton Du Beke verder door te stellen dat hij haar nooit heeft misbruikt en dat ze zich altijd veilig voelde in zijn aanwezigheid. De actrice benadrukt dat ze niet wil dat haar ervaring de aandacht afleidt van degenen die "moedig" hebben gesproken over vermeend misbruik in de show.

Lees ook: Actrice Laila Rouass wil geluk bevorderen

Laila Rouass sluit haar verklaring af door de BBC op te roepen om alle beschuldigingen van misbruik serieus te nemen en "effectieve en bevredigende veranderingen" door te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team