Zoeken

Maroc Telecom betaalt recordboete

15 september 2024 - 15:30 - Economie

©

Maroc Telecom heeft een historische boete van 6,4 miljard dirham betaald aan zijn concurrent Wana Corporate (voorheen Inwi). Dit gebeurde nadat het Hof van Beroep in Casablanca in juli een eerdere uitspraak van de rechtbank in Rabat bevestigde, waarin Maroc Telecom werd veroordeeld voor misbruik van zijn dominante marktpositie.

De betaling vond plaats in juli, waardoor Itissalat Al-Maghrib een gedwongen invorderingsprocedure bespaard bleef die zijn imago ernstig had kunnen schaden. Het bedrijf heeft ook afgezien van een hoger beroep bij het hoogste gerechtshof van Marokko.

Lees ook: Maroc Telecom betaalt 600 miljoen dirham na controle fiscus

De boete werd opgelegd na een klacht van Wana Corporate in december 2021, waarin 6,8 miljard dirham schadevergoeding werd geëist. Het is de hoogste boete ooit voor een telecombedrijf in Marokko en vertegenwoordigt 17% van de omzet van Itissalat Al-Maghrib in 2023. Het bedrag overstijgt zelfs de winst van 6,1 miljard dirham die het bedrijf vorig jaar maakte.

Lees ook: Itissalat Al-Maghrib verliest zaak tegen Inwi

Het is niet de eerste keer dat Itissalat Al-Maghrib in opspraak komt vanwege oneerlijke concurrentie. In januari 2020 kreeg het bedrijf al een boete van 3,3 miljard dirham na een klacht van Inwi bij de nationale telecomwaakhond ANRT. Die oordeelde dat Maroc Telecom de toegang van concurrenten tot de markt voor vaste telefonie had belemmerd en vertraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team