Zoeken

Marokkaan knalt met energie-uitvinding in Turkije

8 oktober 2024 - 20:30 - Wereld

©

De Marokkaanse uitvinder Fouad Fakiri heeft zaterdag een gouden medaille gewonnen op de negende editie van de Internationale Tentoonstelling voor Uitvindingen in de Turkse stad Adana.

Zijn uitvinding, een apparaat dat schone energie opwekt met een hoger rendement dan zonne- en windenergie, werd bekroond met de ’The best academic award’ van het Turkse Bureau voor Intellectueel Eigendom. De tentoonstelling vond plaats van 2 tot 6 oktober, tegelijk met het Technofest-2024, een festival voor lucht- en ruimtevaarttechnologie.

Lees ook: Marokkaan is beste Arabische uitvinder

"Ik ben erg trots op deze nieuwe prijs," vertelde Fakiri aan het Marokkaanse persbureau MAP. "Dit is al mijn vierde prijs in 2024." Eerder dit jaar viel hij ook in de prijzen in Genève, Tokio en Koeweit. "Het is een grote eer om Marokko te vertegenwoordigen op internationale wetenschappelijke evenementen." De uitvinder is blij met zijn overwinning, zeker gezien de sterke concurrentie van Turkse en internationale uitvinders.

Lees ook: Marokkaanse uitvinding wint prijs in VS

Fouad Fakiri legt uit dat zijn apparaat sterke magnetische energie en zwaartekracht omzet in cirkelvormige kinetische energie, en vervolgens in groene en duurzame elektriciteit. Hij ontving in november 2023 patent op zijn uitvinding. "Dit project kan een revolutie teweegbrengen in de energieopwekking," zegt Fakiri. "Het is belangrijk voor de bescherming van het milieu."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team