Zoeken

Marokkaan drugscrimineel sterft tijdens achtervolging op zee in Spanje

11 juni 2024 - 20:30 - Marokko

©

Een Marokkaanse man die 115 kilo hasj vervoerde in een "narcoboot" is overleden na een achtervolging door een patrouilleboot van de Spaanse douane. De achtervolging speelde zich af voor de kust van Caños de Meca, in de gemeente Barbate (Cadiz).

De patrouilleboot zette de achtervolging in op de boot die ze verdachten van drugssmokkel, en wist deze uiteindelijk te onderscheppen. Agenten gingen aan boord van het vaartuig en arresteerden de twee inzittenden: een Marokkaan zonder papieren en een Spanjaard. De Marokkaan, die tijdens de operatie gewond was geraakt, overleed aan een hartstilstand tijdens zijn overbrenging naar de haven van Barbate, meldt El Español.

Lees ook: Surrealistische achtervolging tussen Spaanse politie en Marokkaanse smokkelaars (video)

De tweede inzittende van de boot, die in het water was gesprongen om te ontsnappen aan de agenten, werd naar het ziekenhuis gebracht voor de nodige zorg. Daarna werd hij overgebracht naar de kazerne van de Guardia Civil in Algeciras, waar hij in bewaring werd genomen. De douane nam ook de boot in beslag, waarop vier balen hasj met een totaalgewicht van 115 kilo werden gevonden.

Lees ook: Achtervolging drugssmokkelaars op volle zee (video)

Op 9 februari kwamen twee agenten van de Guardia Civil om het leven nadat een narcoboot tegen hun vaartuig was geknald in de haven van Barbate. De afgelopen vier maanden zijn in de Straat van Gibraltar en aan de Andalusische kust 558 boten met drugs uit Marokko gesignaleerd, aldus het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team