Zoeken

Marokkaans griesmeelbrood

Marokkaans griesmeelbrood
Ingrediënten

Voor 4 middelgrote broden

 750g fijn griesmeel (smida)
 500g bloem
 2 eetlepels gedroogde gist
 1 theelepels zout
 2 eetlepels zachte boter
 lauw water

Zeef het griesmeel met de bloem en het zout op een werkvlak. Maak een kuiltje in de berg griesmeel/bloem, los de gist op in wat lauw water en doe dat samen met de zachte boter in het kuiltje.

Voeg een beetje lauw water toe vanaf het midden van de massa en bewerk dat tot het gaat samenhangen.

Voeg al knedend geleidelijk aan lauw water toe totdat je na veel kneden een soepel en niet kleverig deeg hebt.

Bedek het deeg met een schone doek en laat het 15 minuten rusten.

Verdeel het deeg in bollen ter grootte van een flinke sinaasappel en maak ze op een met griesmeel bestoven werkvlak iets plat.

Bestrooi het werkvlak nogmaals met een dun laagje griesmeel, draai het deeg om, en maak de plakken deeg nog iets platter. Ze moeten niet te dik maar ook niet te dun zijn. Draai het deeg weer om en leg de plakken deeg op een licht met wat bloem bestreken bakplaat.

Bedek met een schone doek en laat het deeg nog 20 minuten rijzen.

Maak met een mes oppervlakkige sneden bovenop het deeg of prik er met een vork gaatjes in en zet de bakplaat in een matig hete oven (220°C-250°C). Bak de broden goudbruin.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 110 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team