Zoeken

Marokkaanse beroemdheden zorgen voor onvrede met fake news

4 september 2024 - 10:30 - Cultuur

©

De laatste jaren is er een nieuwe trend ontstaan onder Marokkaanse artiesten om hun werk op sociale media te promoten: het fabriceren van valse gebeurtenissen en het verspreiden van onjuiste informatie om zo de aandacht te trekken.

Sociale media zijn een platform geworden waar Marokkaanse celebs nepverhalen gebruiken om in de schijnwerpers te komen en het gesprek van de dag te worden. Actrice Jihan Kidari deed dit onlangs om haar film te promoten. Eerder gebruikte Aminux dezelfde tactiek om een van zijn liedjes te promoten door een foto te plaatsen met een meisje in een trouwjurk, waardoor zijn fans dachten dat hij was getrouwd.

Lees ook: Marokkaanse celebs: "Privéleven is privé!"

Acteur Rafik Boubker veroorzaakte opschudding onder zijn fans met een bericht waarin hij deed alsof hij zelfmoord wilde plegen om zijn toneelstuk te promoten. Hij schreef: "Broeders... Ik meen het, ik zal dit leven op de 19e verlaten en zelfmoord plegen."

Lees ook: Actrice Jihane Kidari deelt foto’s van haar huwelijk

Marokkaanse volgers waren ook getuige van een geënsceneerde ruzie tussen zangeres Rym Fikri en rapper Kouz1. Ze probeerden een conflict op Instagram te laten lijken door elkaar beledigende reacties te sturen. Het duurde echter niet lang voordat het duo hun gezamenlijke nummer "Daba Daba" uitbracht. Hun publiciteitsstunt zorgde voor veel controverse in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team