Zoeken

Marokkaanse journaliste sleept bekende Franse verzamelaar voor de rechter

26 juni 2024 - 20:30 - Wereld

©

Een Marokkaanse journaliste heeft bij de politie van Parijs een klacht ingediend tegen de bekende Franse verzamelaar Pierre-Jean Chalençon, die beschuldigd wordt van racisme. De klacht volgt op een incident tijdens een diner bij gemeenschappelijke vrienden op zaterdagavond, waarbij een gesprek over politiek en de Franse parlementsverkiezingen escaleerde.

Volgens politiebronnen vroeg Chalençon herhaaldelijk aan de journaliste van Marokkaanse afkomst waarom Marokkanen zich niet konden integreren in Frankrijk. Toen de journaliste hem confronteerde met zijn connecties met Jean-Marie Le Pen, de voormalige leider van de extreemrechtse partij Front National, die bekend staat om zijn antisemitische uitspraken, reageerde Chalençon heftig. Hij zou haar hebben beledigd en gezegd: "Ik veracht je. Arabieren zullen altijd Arabieren blijven, ga terug naar je eigen land, smerige trut."

Lees ook: Journaliste Zineb El Rhazoui verliest prijs na uitspraken over Gaza

De situatie liep verder uit de hand toen de journaliste probeerde de confrontatie te filmen. Een vriend van de verzamelaar nam haar telefoon af en gooide deze op de grond, waarna andere gasten tussenbeide moesten komen om de twee te scheiden, meldt 20 Minutes.

Lees ook: Journalist Rachid M’Barki vindt baan in Marokko na rel om Marokkaanse Sahara

De volgende dag diende de journaliste officieel een klacht in, wat leidde tot een onderzoek door het parket van Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team