Zoeken

"Ik mis mijn moeder": Marokkaanse tiener op straat gezet in Spanje

13 juli 2024 - 23:30 - Wereld

©

Abdellatif Bouhlal (18) uit Marokko leeft op straat in Spanje nadat hij op zijn achttiende verjaardag uit een opvangcentrum voor minderjarige migranten werd gezet. Hij beschrijft zijn situatie alsof hij "als een hond op straat werd gegooid".

Bouhlal maakte op 15-jarige leeftijd de gevaarlijke oversteek vanuit Marokko in een geïmproviseerd bootje. In Spanje verbleef hij drie jaar in een opvangcentrum, maar moest daar vertrekken toen hij meerderjarig werd. Hij slaapt nu in een geïmproviseerde tent op het strand van El Cabron in Arinaga en bedelt om te overleven. "Ze hebben me op mijn 18e verjaardag gewoon op straat gezet," vertelt Bouhlal aan Reuters

Lees ook: Yassine is kankerpatiënt en dakloos in Spanje

Hij wacht nog steeds op de benodigde documenten om legaal in Spanje te kunnen werken, een proces dat volgens hem traag verloopt. In Marokko zag hij geen toekomst. In Spanje bezit hij slechts een kaal matras, een doos met wat kleren en enkele kaarsen. Tijdens winderige nachten bedekt hij zijn hoofd met een deken om zich te beschermen tegen het zand.

Lees ook: Wanhopige situatie voor dakloos Marokkaans gezin in Spanje

Hij mist zijn moeder enorm, die hij al drieënhalf jaar niet heeft gezien. Zonder telefoon is contact moeilijk. De tiener staat voor een moeilijke keuze: het weinige geld dat hij verdient uitgeven aan eten of aan een buskaartje naar Las Palmas, waar hij afspraken heeft met ambtenaren over zijn verblijfsvergunning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team