Zoeken

Marokkaanse zangers verwikkeld in plagiaatrel

5 juli 2024 - 13:00 - Cultuur

©

Verschillende Marokkaanse artiesten zijn de afgelopen jaren beschuldigd van plagiaat. De aangeklaagde nummers zijn van YouTube verwijderd.

Hicham Telmoudi beschuldigde Saad Lamjarred van plagiaat voor zijn nummer "Salam". Telmoudi verwijt Lamjarred dat hij zonder toestemming een fragment heeft gebruikt uit zijn nummer "Ahwash" uit 2015, waarvoor hij de auteursrechten bezit. YouTube heeft het nummer van Lamjarred’s officiële kanaal verwijderd.

Lees ook: YouTube verwijdert ander liedje van Saad Lamjarred

Ook Basma Boussil werd beschuldigd van het overnemen van een nummer van componist Oussama Rahbani, dat onlangs werd vertolkt door Hiba Tawaji. Nouaman Belaiachi werd beschuldigd van plagiaat voor zijn nummer "Ila Bghiti", waarvan de clip van zijn YouTube-kanaal werd verwijderd na een melding.

Lees ook: Zware kritiek op Manal Benchlikha

Onlangs beschuldigde de populaire zanger Mous Maher de Jemenitische artiest Balqees Fathi van plagiaat voor haar laatste nummer "Taw’ak Qalbik". Hij beweert dat ze de melodie heeft overgenomen van zijn nummer "Al-Gharam", dat hij samen met de Algerijnse zanger Reda Taliani vertolkte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team