Zoeken

Marokkanen woedend over hoge treintarieven

6 september 2024 - 07:00 - Marokko

©

Marokkanen hebben al te maken met een algemene prijsstijging, maar nu zijn ook de treinkaartjes duurder geworden. Deze beslissing van de nationale spoorwegmaatschappij ONCF heeft geleid tot boze reacties van reizigers en sommige parlementariërs.

Fatima Tamni, parlementslid van de Federatie van de FGD-partij, neemt geen blad voor de mond. In een brief aan de minister van Transport en Logistiek hekelt ze de "onverwachte" beslissing die "een aanslag is op het budget van de reizigers".

Lees ook: Overvolle treinstation Tanger zorgt voor chaos en frustratie

Deze tariefsverhoging, die zowel hogesnelheidstreinen als pendeltreinen treft, komt op een moment dat de inflatie hoog is. "Marokkanen lijden onder de aanhoudende prijsstijgingen van veel basisproducten", herinnert Tamni de minister.

Naast de impact op de koopkracht, wordt ook de kwaliteit van de diensten van de ONCF bekritiseerd. Reizigers klagen over frequente vertragingen en de slechte staat van de treinen. Ze hebben het gevoel dat ze meer betalen voor een steeds slechtere service.

Lees ook: Marokko: treinreizen veranderen in zomerse hel

Het parlementslid is ook verbaasd over het gebrek aan communicatie van de ONCF. "Er is geen enkele uitleg gegeven aan de passagiers", klaagt ze, en ze betreurt dat de spoorwegmaatschappij niet transparanter is, zowel over de tariefsverhogingen als over de problemen die ze ondervinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team