17 juli 2022 - 09:40 - Economie
De Citroën AMI, een elektrische auto waar je geen rijbewijs voor moet hebben, is enorm succesvol. Het voertuig wordt geproduceerd in de fabriek van de PSA Groep in Kenitra.
De Citroën AMI, die in april 2020 werd gelanceerd, is met name populair in Europa, Turkije en Marokko. Particuliere klanten, mensen met vrije beroepen en grote industriële- en dienstverlenende bedrijven, hebben allen belangstelling getoond voor de elektrische auto. In totaal zijn er meer dan 23.000 eenheden verkocht, waarvan meer dan 22.400 in Europa, aldus Motors Actu.
Lees ook: In Marokko gefabriceerde Citroën AMI boekt succes
Meer dan 13.300 of 83% bestellingen komen van particuliere klanten en bijna 17% van zakelijke klanten uit Frankrijk. Daarnaast zijn er ook meer dan 6700 bestellingen uit Italië, 780 uit Spanje, 724 uit België en 476 uit Portugal. In het Verenigd Koninkrijk zijn ook al 2000 voorbestellingen geregistreerd. In Turkije en Marokko zijn 641 bestellingen geregistreerd op de online verkoopsite.
Lees ook: In Marokko gemaakte Citroën AMI wil Britse markt veroveren
"Ami belichaamt echt de geest van Citroën, nauw verbonden met zijn klanten in hun dagelijks leven en mobiliteit. Wij zetten ons in om het elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk te maken en zijn zeer trots dat de Ami zo’n groot succes kent in Europa en daarbuiten," zegt Vincent Cobée, algemeen directeur van Citroën. De Citroën Ami is verkrijgbaar in 11 landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden