Zoeken

Marokko: drugsbaronnen profiteren van legalisering cannabisteelt

10 oktober 2022 - 12:00 - Marokko

©

De recente legalisering van cannabisteelt voor therapeutisch gebruik in Marokko is nu al een bron van onrust. Waarnemers waarschuwen voor het voortbestaan van de illegale handel. Ze vrezen het witwassen van geld door drugsbaronnen.

De sector wordt in de nasleep van de historische hervorming benaderd door drugsbaronnen die naar verluidt hun contacten en gesprekken met potentiële investeerders opvoeren, om projecten te lanceren. Het echte doel van deze criminelen is het witwassen van geld, meldt Assabah onder verwijzing naar lokale bronnen.

Lees ook: Wet cannabisproductie in Marokko moet dringend worden uitgevoerd

Dezelfde bronnen zeggen dat de drugshandelaren van de nieuwe cannabiswet zouden willen profiteren om het geld dat ze met hun criminele activiteiten verdienen, wit te wassen. Een aantal drugsbaronnen zouden contact hebben gelegd met bedrijven in het buitenland die gespecialiseerd zijn in de verwerking van cannabis voor legaal gebruik.

Lees ook: Marokko: voorwaarden om legaal cannabis te kweken

De krant haalt het voorbeeld aan van een drugsbaron met de Marokkaanse en Spaanse nationaliteit, die zou overwegen een laboratoriumproject voor de productie van cosmetica op basis van cannabis te financieren. Het zou een samenwerking betreffen met gespecialiseerde buitenlandse laboratoria, waarvan de investeringskosten enkele tientallen miljoenen dirham zouden bedragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team