Zoeken

Marokko lokt FIFA met belastingvoordelen

23 oktober 2024 - 08:00 - Sport

©

Marokko wil graag het regionale hoofdkantoor van de FIFA naar Rabat halen. Om dit te bereiken, stelt de Marokkaanse overheid een aantal aantrekkelijke belastingvoordelen in het vooruitzicht. Dit blijkt uit de begrotingswet voor 2025.

De wereldvoetbalbond FIFA kan rekenen op volledige vrijstelling van vennootschapsbelasting, dividendbelasting en btw op goederen, materialen en diensten, meldt Challenge. Ook de salarissen van niet-Marokkaans personeel zouden worden vrijgesteld van inkomstenbelasting. Daarnaast zouden er geen registratie- of zegelrechten worden geheven op administratieve handelingen van de FIFA, inclusief verblijfsvergunningen voor buitenlandse vertegenwoordigers en medewerkers.

Lees ook: FIFA onthult ambitieuze plannen voor WK-stad Fez

"Deze belastingvoordelen, hoe genereus ook, maken deel uit van een bredere strategie van de Marokkaanse overheid om de sportsector te stimuleren en het land te promoten als een internationale voetbalbestemming", aldus het blad.

Lees ook: Afrika Cup 2025 in Marokko: FIFA bederft feest

Marokko hoopt dat de FIFA door deze maatregelen minder kosten hoeft te maken voor het organiseren van evenementen en ontwikkelingsprogramma’s in het land. Uiteindelijk doel is om het regionale hoofdkantoor van de FIFA naar Marokko te halen. Dit zou de internationale zichtbaarheid van Marokko vergroten en de ontwikkeling van het Marokkaanse voetbal bevorderen. Marokko organiseert in 2025 de Afrika Cup en in 2030, samen met Spanje en Portugal, het WK voetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team