Zoeken

FIFA onthult ambitieuze plannen voor WK-stad Fez

4 augustus 2024 - 14:00 - Marokko

©

Fez staat aan de vooravond van een grootschalige transformatie in aanloop naar het WK voetbal in 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert. De FIFA heeft onlangs de plannen voor de stad onthuld, waarin een reeks ambitieuze projecten centraal staat om de infrastructuur en dienstverlening te verbeteren.

Vooruitlopend op de Afrika Cup in 2025 en het WK 2030 zal Fez een ware metamorfose ondergaan. Het stadion wordt uitgebreid tot een capaciteit van 52.000 toeschouwers en zal voldoen aan de strenge eisen van de FIFA. Ook de luchthaven Fez-Saïss wordt flink onder handen genomen, met nieuwe parkeerplaatsen voor vliegtuigen en een verbeterde verbinding met de snelweg. Hierdoor zal de luchthaven in 2028 maar liefst 5 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken. Daarnaast wordt het spoor tussen Rabat en Fez gemoderniseerd en worden 260 nieuwe stadsbussen aangeschaft.

Lees ook: Grootse voorbereidingen in Agadir voor WK 2030

Fez zet ook in op digitale vooruitgang. De stad krijgt een supersnel 5G-netwerk, en er komt gratis wifi op openbare plekken, waaronder toeristische attracties, parken en pleinen. Voor duurzaamheid wordt ingezet op hergebruik van gezuiverd water voor irrigatie van groenvoorzieningen en de modernisering van de straatverlichting met ledlampen. Daarnaast zijn er plannen voor een biogascentrale en een zonne-energiecentrale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team