5 augustus 2022 - 17:00 - Economie
Marokko behoort tot de top 5 van goedkoopste Afrikaanse landen voor mobiele data. Dit blijkt uit een ranglijst die door een gespecialiseerde website werd samengesteld.
De website Cable, die een onderzoek deed naar de gemiddelde kosten van 1 GB mobiele data in 233 landen, heeft zijn ranglijst gepubliceerd. Aan de top 5 in Afrika staan Libië (40ᵉ wereldwijd) en Ghana (41ᵉ wereldwijd) met de goedkoopste gemiddelde kosten voor 1 GB data, geschat op 0,61 dollar per eenheid. Tot de andere landen op de ranglijst behoren Somalië (0,63 dollar), Marokko (0,69 dollar) en Nigeria (0,61 dollar).
Lees ook: Marokko krijgt beter internet door onderzeese kabel "Medusa"
De gemiddelde prijs per 1 GB in Israël is met 0,04 dollar de laagste ter wereld, 15 keer goedkoper dan de goedkoopste pakketten in Afrika. Ook de duurste gemiddelde kosten per GB worden in Afrika aangetroffen. Met een gemiddelde kostprijs van 41,06 dollar staat St Helena op de eerste plaats in de top 5, gevolgd door Sao Tomé en Principe (29,49 dollar) en Botswana (15,55 dollar). Togo (12,94 dollar) en de Seychellen (12,66 dollar) sluiten de ranglijst.
Lees ook: Marokko heeft beste internet van alle Maghreb-landen
Uit gegevens van Statista blijkt dat het aantal internetgebruikers in Afrika tegen 2022 zal stijgen tot 565 miljoen, zes keer zoveel als in 2010. De graad van internetpenetratie op het continent bedroeg in december 2021 echter nog maar 43,1%, meer dan 20 procentpunten onder het wereldgemiddelde van 66,2%.
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden