19 november 2022 - 15:00 - Marokko
De Marokkaanse regering heeft als onderdeel van de herinvoering van de dienstplicht uitgebreide personele, financiële en materiële middelen vrijgemaakt. Het cohort dat voor het 37ᵉ jaar is aangeworven heeft de staat circa 940 miljoen dirham gekost.
Bij de presentatie van de begroting van zijn departement in het parlement gaf de minister van Defensie, Abdellatif Loudiyi, details over de uitgaven voor de operatie.
Lees ook: Selectieprocedure dienstplichtigen van start in Marokko
De ontvangst en opleiding van de 20.000 dienstplichtigen voor het 37ᵉ jaar van de organisatie van de militaire dienst, heeft volgens Loudiyi circa 960 miljoen dirham gekost. Deze middelen zijn voornamelijk gebruikt om de infrastructuur van de opleidingscentra uit te rusten en functioneel te houden, legde de minister in detail uit.
Met deze middelen heeft het ministerie ook leidinggevenden aangesteld die verantwoordelijk zijn voor de opvang van dienstplichtigen, een programma opgezet om zorgverleners op te leiden, de eenheden in de zuidelijke zone uitgerust, de infrastructuur voor de opleiding van dienstplichtigen gemoderniseerd en ten slotte de speciale eenheden voorzien van lesmateriaal.
Lees ook: Militaire dienst is springplank naar beroepsleven voor Marokkanen
De minister wees erop dat deze actie gericht is op de opleiding en vorming van jonge dienstplichtigen om hen in staat te stellen zich professioneel en sociaal te integreren.
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Spanje probeert speler van Marokko te stelen
Hotels in Marokko bomvol tijdens Eid ul-Fitr
Lamine Yamal debuteert in Kings League
Spaanse bedrijven dreigen Marokko te verlaten
Hachim Mastour, een verloren talent
Hotels in Marokko bomvol tijdens Eid ul-Fitr
Marokko: de virtuele trouwrage
Marokkanen verwerpen Franse taal
Marokko kiest supermoderne HSL voor Tanger-Marrakech
Spaanse TikTokster geeft reistips voor Marokko: "Opgelet voor taxi-trucs!"
Komt miljardair Elon Musk naar Marokko?
Yassin in rolstoel en dakloos: "Ik leef in angst"
Massale veiligheidsversterking in Belyounech