Zoeken

Marokko heeft één van de mooiste markten ter wereld

20 juli 2024 - 23:00 - Marokko

©

De markt van het Djemaa el Fna-plein in Marrakech is door reisplatform Hellotickets uitgeroepen tot een van de tien mooiste markten ter wereld, en staat op een mooie tweede plaats.

Het bruisende plein verandert elke avond in een levendig spektakel met slangenbezweerders, muzikanten en eetkraampjes. Hellotickets prijst de unieke zintuiglijke ervaring die Marrakech biedt, met zijn nachtelijke markten vol leven, kleur en betoverende geuren.

Lees ook: Marokkaanse stad in top 20 wereldsteden met beste gastronomie

De eerste plaats op de lijst is voor de Shilin-markt in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Deze markt staat bekend om zijn gevarieerde eetstalletjes, arcadespellen en souvenirwinkeltjes. Op de derde plaats staat de Chatuchak-markt in Bangkok, Thailand, gevolgd door de Kadıköy-markt in Istanbul, Turkije. De Temple Street Night Market in Hong Kong maakt de top vijf compleet.

Lees ook: Beste steden voor een droomvakantie in Marokko

Verderop in de lijst vinden we de Street Food Thursday in de Markthalle Neun in Berlijn, waar bezoekers gerechten uit de hele wereld kunnen proeven in een gezellige sfeer. De Queens Night Market in New York staat op de zevende plaats, bekend om zijn internationale gerechten en live optredens. Op de achtste plaats staat de Dongdaemun Design Plaza-markt in Seoul, Zuid-Korea, waar je trendy kleding kunt kopen en Koreaanse snacks kunt proeven. De lijst wordt gecompleteerd door de San Miguel-markt in Madrid, Spanje, met zijn tapasstalletjes en wijnbars, en de Night Noodle Markets in Sydney, Australië, waar het Aziatische streetfoodfestival plaatsvindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team