Zoeken

Marokko zet nieuwe stap in ontwikkeling defensie-industrie

5 juni 2024 - 11:00 - Marokko

©

Marokko streeft ernaar om zich te vestigen als een van de leidende landen in de defensie-industrie. De ministerraad heeft tijdens een bijeenkomst in Casablanca twee decreten goedgekeurd die gericht zijn op het stimuleren van deze sector.

Het eerste decreet voorziet in de oprichting van twee militaire industriële zones die specifiek gericht zijn op de defensie-industrie. Deze zones zullen onderdak bieden aan bedrijven die actief zijn in de productie van defensiemateriaal, beveiligingsapparatuur, wapens en munitie. "Deze nieuwe tekst is bedoeld om zones op te zetten die defensie-industrieën (materiaal, defensie- en veiligheidsapparatuur, wapens en munitie) kunnen herbergen", meldt Assabah.

Lees ook: Marokko richt militaire industriële zones op

Het tweede decreet creëert de functie van militaire attaché bij de Marokkaanse ambassade in Brasilia, Brazilië. Dit zal de militaire samenwerking tussen beide landen verder versterken.

Lees ook: Marokko, toekomstig exporteur van drones

Naast deze twee decreten keurde de ministerraad ook het statuut van bijzondere professoren in de geneeskunde, farmacie en tandheelkunde goed. Dit statuut voorziet in een vergoeding voor departementshoofden, diensten en centra die werkzaam zijn in militaire ziekenhuizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team