Zoeken

Marokko richt militaire industriële zones op

4 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

Marokko heeft de creatie van twee militaire industriële zones goedgekeurd. Dit werd beslist tijdens de ministerraad die zaterdag in Casablanca plaatsvond onder voorzitterschap van Koning Mohammed VI.

Deze twee zones zullen worden gewijd aan de ontwikkeling van investeringen in defensie en veiligheid, met name de productie van wapens en munitie, zo meldt het Koninklijk Kabinet in een communiqué. Er worden geen details gegeven over de startdatum van de bouw van deze platforms, noch over hun geografische ligging.

Lees ook: Militaire industriezones: Marokko’s grote projecten

De creatie van de militaire industriële zones is onderdeel van een bredere strategie van Marokko om zijn defensie- en veiligheidscapaciteiten te versterken in een mondiale context van veiligheidsdreigingen, schrijft El Faro de Ceuta.

In zijn toespraak op 14 mei ter gelegenheid van de 68e verjaardag van de oprichting van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) benadrukte Koning Mohammed VI de noodzaak voor het koninkrijk om op het gebied van veiligheid en defensie up to date te blijven om effectief te kunnen reageren op nieuwe bedreigingen.

Lees ook: Marokko wordt wapenproducent en -exporteur

In dit kader kondigde de monarch de versterking van de capaciteiten van de Koninklijke Strijdkrachten aan door de aanschaf van moderne militaire uitrusting en de invoering van een nieuw militair opleidingsprogramma met aandacht voor technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team