Zoeken

Marokko paradijs voor gepensioneerden en digitale nomaden

26 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

Na jarenlang hard werken om hun gezin te onderhouden, zoeken veel senioren een betaalbaar paradijs om van hun pensioen te genieten. Marokko is daarvoor een aantrekkelijke optie, met zijn adembenemende landschappen, aangename klimaat, gastvrije bevolking en heerlijke keuken.

Deze trend van internationale pensioenmigratie is wereldwijd in opkomst, mede dankzij globalisering en toegankelijkere reismogelijkheden. Volgens het tijdschrift Forbes wonen er bijvoorbeeld 701.000 Amerikaanse gepensioneerden in het buitenland, een stijging van 20% in de afgelopen tien jaar.

Lees ook: Frankrijk verbiedt gepensioneerde Marokkanen om langer dan drie maanden in Marokko te blijven

Marokko staat op de negende plaats in de top tien van beste bestemmingen voor gepensioneerden. Het koninkrijk biedt niet alleen een aantrekkelijke levensstijl, maar ook lage kosten van levensonderhoud, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkt budget.

Ook jonge mensen die locatie-onafhankelijk kunnen werken, de zogenaamde ’digitale nomaden’, ontdekken Marokko. Hun aantal wereldwijd groeit snel en zal naar verwachting in 2030 de 60 miljoen bereiken.

Lees ook: Digital Nomads kiezen massaal voor Marokko

Een recent rapport, gebaseerd op de kosten van levensonderhoud en koopkracht, bevestigt de aantrekkingskracht van Marokko. Landen met een lagere kwaliteit van leven of een onstabiele situatie zijn niet meegenomen in de ranglijst. Portugal, dat bovenaan de lijst staat, biedt een mix van prachtige natuur, betoverende stranden en een betaalbare levensstijl binnen de Europese Unie. Het land wordt geroemd om zijn veilige en gezonde omgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team