Zoeken

Maximale straf voor naar Marokko gevluchte drugsbaron

17 juli 2024 - 13:50 - Wereld

©

Een Franse drugsbaron die naar Marokko is gevlucht, is bij verstek veroordeeld tot de maximale straf van 10 jaar cel en een boete van 2 miljoen euro. Hij leidde een grootschalig drugsnetwerk dat actief was in Canteleu, Frankrijk.

In totaal stonden 18 verdachten terecht voor hun betrokkenheid bij dit netwerk, dat cocaïne, heroïne en cannabis verhandelde. Het proces duurde een maand en onthulde dat de bende tussen 2019 en 2021 naar schatting 15 miljoen euro aan inkomsten had gegenereerd.

Lees ook: Marokko gaat drugsbaron uitleveren aan Frankrijk

De overige verdachten kregen verschillende straffen opgelegd. Eén persoon kreeg vijf jaar cel, waarvan twee voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie is echter van mening dat deze straffen te laag zijn en gaat in hoger beroep. Zeven van de achttien veroordeelden hebben ook aangekondigd in beroep te gaan.

Lees ook: Drugsbaron "Dikke Nordin" door Dubai uitgeleverd

Ook in hoger beroep zal de zaak van de voormalige burgemeester van Canteleu, Mélanie Boulanger, worden behandeld. Zij werd eerder vrijgesproken van medeplichtigheid aan drugshandel, maar het Openbaar Ministerie gaat ook tegen deze uitspraak in beroep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team