Zoeken

Medi1 TV blundert: "Wijlen Abdelwahab Doukkali"

30 september 2024 - 19:40 - Cultuur

©

Medi1 TV ligt onder vuur na een pijnlijke blunder in een reportage over de wijk Mers Sultan in Casablanca. In de uitzending van zondag werd de naam van de bekende Marokkaanse artiest Abdelwahab Doukkali voorafgegaan door het woord ’wijlen’, wat suggereert dat hij overleden is. Dit tot grote woede van familie, fans en kijkers.

De fout werd meerdere malen herhaald in verschillende nieuwsuitzendingen en stond zelfs op de website van de zender. Veel mensen uiten hun ongenoegen en vragen zich af hoe het kan dat zoiets gebeurt. Ze trekken de professionaliteit en zorgvuldigheid van de redactie in twijfel.

Lees ook: Abdelwahab Doukkali in opspraak na kritiek op mede-artiesten

Het is niet de eerste keer dat Medi1 TV in opspraak komt vanwege redactionele fouten. Enkele maanden geleden beledigde de zender zelfs Koning Mohammed VI. De blunder rond Abdelwahab Doukkali komt kort na de aanstelling van een nieuwe directeur informatie, die volgens een persbericht van de zender "toezicht moet houden op de productie van onderscheidende nieuwsinhoud die voldoet aan de kwaliteitseisen en professionele normen, in overeenstemming met de wettelijke en reglementaire verplichtingen van Medi1".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team