– 250g pastilladeegvellen (groot formaat)
– 25g gesmolten boter
– frituurolie
– 2 grote aardappelen
– 1 fijngehakte sjalot
– 150g tonijn uit blik
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 1 eetlepel kappertjes
– zout en peper
– een beetje bieslook
– mayonaise in spuitbus
Was de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn. Schil ze en maak er puree van.
Meng de aardappelpuree in een kom met het fijngehakte sjalot, de tonijn, de fijngehakte peterselie en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door mekaar.
Snij ieder pastilladeegvel in vier en bestrijk met gesmolten boter. Leg een theelepel van het mengsel op ieder stukje pastilladeeg. Sla de twee kanten van het "deegpakje" over naar het midden, daarna oprollen en een beetje platdrukken opdat het een rechthoekig pakketje zou vormen. Doe verder tot alle vulling op is.
Frituur elk deegpakje in hete olie tot het goudbruin is, laat even uitlekken en dresseer op een schotel en garneer met een stengeltje bieslook en een krulletje mayonaise.
In plaats van frituren, kunnen de deegpakjes ook in een warme oven à 180°C gebakken worden tot deze goudbruin zijn, dan zijn ze krokanter en niet vet.
Mini pastilla’s met sausijsjes
Amandelmelk
Rghaifs met lamsvlees
Snijbietenbladeren op zijn Marokkaans
Avocado milkshake
Bissara