28 december 2023 - 09:00 - Economie
Mohamed Abdeljalil, de Marokkaanse minister van Transport en Logistiek, heeft deze week in het parlement laten weten dat Royal Air Maroc geavanceerde systemen gebruikt om de ticketprijzen aan te passen in reactie op felle concurrentie in de luchtvaartindustrie.
De prijsaanpassingen zijn gebaseerd op periodieke variaties en de dynamiek van vraag en aanbod, waarbij altijd wordt gestreefd naar het behoud van financiële stabiliteit.
Lees ook: Royal Air Maroc heropent alle geannuleerde routes
De minister wees op de positieve effecten van de liberalisering van de luchtvaartsector in 2006, die leidde tot een toename van het aantal concurrenten tot meer dan 45 luchtvaartmaatschappijen. Dit resulteerde in lagere ticketprijzen, vooral dankzij de komst van low-cost luchtvaartmaatschappijen.
Specifiek voor sportevenementen, zoals het Wereldkampioenschap voetbal, benadrukte Abdeljalil dat Royal Air Maroc aanzienlijke inspanningen levert om Marokkaanse fans te steunen door directe vluchten en speciale programma’s aan te bieden.
Lees ook: Royal Air Maroc koopt 200 vliegtuigen voor WK-2030
Verder onthulde de minister dat het huidige contractprogramma 2023-2037 tussen de regering en Royal Air Maroc ambitieuze ontwikkelingsplannen bevat. De strategie omvat de uitbreiding van de vloot tot 200 vliegtuigen, het openen van nieuwe routes en het doel om tegen 2030 meer dan 25 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden