Zoeken

Mohamed Rifi zorgt voor ophef met comeback in Egypte

28 september 2024 - 08:50 - Cultuur

©

Mohamed Rifi heeft voor opschudding gezorgd met de promotie van zijn nieuwe nummer, dat hij in het Egyptisch dialect zingt. Hij wil zijn carrière een nieuwe impuls geven vanuit Egypte, nadat hij een jaar geleden aankondigde te stoppen met muziek zodra zijn contractuele verplichtingen waren afgerond.

De Marokkaanse zanger promoot zijn nieuwe single via video’s op Instagram en kondigt een reeks concerten in Egypte aan. Een week geleden tekende hij bij een Egyptisch platenlabel, na een periode van afwezigheid in de muziekwereld.

Lees ook: Zieke zanger Mohamed Rifi vraagt hulp

Zijn terugkeer leidt tot kritiek op sociale media. Veel fans zijn verbaasd over zijn ’wispelturig’ gedrag. Ze wijzen op eerdere familieruzies die hij publiekelijk uitvocht, en zijn eerdere aankondiging om te stoppen met muziek, waarbij hij suggereerde dat dit om religieuze redenen was.

Een jaar geleden plaatste Rifi een foto van zichzelf met een baard en traditionele kleding op Facebook, met de tekst: "Ik begin na te denken over terugtrekken, ik maak mijn laatste contractuele verplichtingen af en begin een nieuw leven. Moge God mij leiden op het pad van het goede."

Hij gaf aan dat een zware depressie na een voedselvergiftiging hem tot dit besluit had gebracht. Maar nu lijkt hij die keuze uit te stellen. Tegen Egyptische media zei hij dat hij zijn carrière een nieuwe impuls wil geven vanuit Egypte, met een nieuwe aanpak en hernieuwde energie.

Lees ook: Marokkaan Mohamed Rifi wint X-Factor

Mohamed Rifi staat bekend als een van de meest controversiële artiesten vanwege zijn gedrag en uitspraken over zijn privéleven. Zo ging er een video viral waarin hij "op straat schreeuwt na een ruzie met zijn moeder", en huilde hij openlijk op sociale media over familieproblemen. Ook zijn uitspraken over "hekserij" en "magie" zorgden voor ophef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team