Zoeken

Nasrdin Dchar blikt terug op "waanzinnige" opnames in Marokko

24 augustus 2024 - 19:10 - Sport

©

Nasrdin Dchar, bekend van zijn rol in de serie Mocro Maffia, kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste klus als regisseur. De film "Mocro Maffia: Taxi", die hij regisseerde, was een bijzondere ervaring die hij omschrijft als een onvergetelijke achtbaan.

De opnames in Marokko, waar het verhaal zich afspeelt, waren volgens Dchar zowel positief als uitdagend. "Dat was waanzin op allerlei manieren. Soms positief, maar soms niet. Je denkt bijvoorbeeld dat Marokko garant staat voor goed weer, maar we kregen te maken met zandstormen en regen. Het was een flinke uitdaging", vertelt de Marokkaans Nederlands acteur aan het AD.

Lees ook: Eerste beelden "Mocro Maffia: Taxi" (video)

Het filmen in Marokko was voor Nasrdin Dchar extra speciaal. "De landschappen, het decor. Je komt op magisch mooie plekken. En je draait in je moederland. Het heet ook Mocro Maffia, maar tot nu toe is er nog nooit in Marokko gedraaid. En dan mag ik het ook nog eens regisseren" Wel was er een taalbarrière. "Mijn Marokkaans is oké, maar ook niet zo goed dat ik me moeiteloos kan verwoorden in de taal van de filmwereld. Dus dan duurt het wat langer, en de tijd dringt als je maar een beperkt aantal draaidagen hebt."

Lees ook: Makers Mocro Maffia kondigen slotseizoen aan (teaser)

"Mocro Maffia: Taxi" sluit aan op het vijfde seizoen van Mocro Maffia en vertelt het verhaal van Taxi, die met zijn kinderen naar Marokko is vertrokken. De film vormt een brug naar het laatste seizoen van de serie. Nasrdin Dchar is trots op het eindresultaat. Hij prijst ook de hoofdrolspelers Saïd Boumazoughe en Iliass Ojja.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team