Zoeken

Nieuwe onderscheiding voor Marokkaanse keuken

15 september 2024 - 14:40 - Marokko

©

De Marokkaanse keuken is in de schijnwerpers gezet tijdens het Officieel toernooi van Afrikaanse chef-koks (TOC Afrique) in Marrakech. Het Marokkaanse team heeft de Bocuse d’Or Afrique 2024 gewonnen, een zeer prestigieuze culinaire wedstrijd.

Het team, bestaande uit de jonge talenten Yassine Bogdad, Youssef Lamghani en Ahmed Ben Semlali, onder leiding van chef-kok Moha Fedal, werkte 5 uur en 35 minuten aan hun winnende gerechten. De jury, onder leiding van Davy Tissot, winnaar van de Bocuse d’Or Monde 2023, prees de verfijning en technische vaardigheden van de Marokkaanse chefs.

Lees ook: Marokko verovert wereldtitel voor beste keuken

Het is de tweede keer dat Marokko deze titel wint, de eerste keer was in 2018. Mauritius eindigde op de tweede plaats en Egypte werd derde. Ghana won de prijs voor ’Beste teamgeest’ en Senegal kreeg de prijs voor ’Speciaal menu’ dankzij hun doordachte en gevarieerde selectie van gerechten.

Lees ook: Vaarwel tajine en couscous, welkom hamburger: Marokko bezwijkt aan fastfoodgekte

De editie van 2024 van het TOC Afrique, dat sinds donderdag in Marrakech plaatsvindt, brengt de beste chefs van het continent samen om het Afrikaanse culinaire erfgoed te vieren. Dit evenement, een hoogtepunt op de internationale culinaire kalender, is een initiatief van Rahal Event en biedt een podium aan de meest getalenteerde Afrikaanse chefs in twee continentale wedstrijden: de Bocuse d’Or Afrique en de Coupe d’Afrique de la Pâtisserie. Karim Rahal, CEO van de Rahal Group, is trots op het evenement: "We zijn trots om Marokkaans en Afrikaans te zijn. Het organiseren van een nationaal evenement is al een uitdaging, maar een continentaal evenement is nog moeilijker. We hebben ervan gedroomd en dankzij God verwelkomt Marokko vandaag de Bocuse d’Or Afrika."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team