Zoeken

Nieuwe oproep aan Koning Mohammed VI

21 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

Verpleegkundigen en gezondheidstechnici in Marokko hebben een brief gestuurd naar Koning Mohammed VI waarin ze de problemen uiteenzetten die ze ondervinden tijdens hun werk en zijn tussenkomst vragen om de kwaliteit van de gezondheidszorg voor Marokkanen te verbeteren.

In de door Hespress verspreide brief bekritiseren de zorgverleners het gebrek aan specifieke regelgeving die de taken van elke specialisatie definieert en het ontbreken van een orde voor verpleegkundigen en gezondheidstechnici. Ze wijzen ook op het gebrek aan sociale dialoog binnen hun sector, wat heeft geleid tot spanningen en verstoringen in de werking van de gezondheidsdiensten.

Lees ook: Verplegers verlaten Marokko massaal vanwege gebrek aan valorisatie

De gezondheidsprofessionals doen een beroep op de Koing om speciale aandacht te schenken aan hun sector met het oog op verbetering van hun arbeidsomstandigheden. Ze vragen ook om een verbetering van de kwaliteit van hun opleiding en roepen beroepsverenigingen op om betrokken te raken bij het hervormingsproces van het gezondheidszorgsysteem, met als doel de kwaliteit van de geleverde zorg aan de burgers te verbeteren.

Lees ook: Marokko werft Aziatische verpleegsters aan

De zorgverleners benadrukken dat zonder duidelijke regelgeving en een georganiseerde structuur, de efficiëntie en kwaliteit van de gezondheidszorg ernstig in het gedrang komen. Ze hopen dat Koning Mohammed VI hun roep om hulp zal horen en stappen zal ondernemen om de situatie te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team