Nieuwe titel voor Hakim Ziyech

27 mei 2024 - 18:00 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft met Galatasaray de Turkse landstitel veroverd. De ploeg won zondag met 3-1 van Konyaspor en behaalde daarmee zijn 24e landstitel.

Het is de tweede trofee van het seizoen voor Ziyech in Turkije. Hij won eerder al de Super Lig met Galatasaray. De ploeg domineerde de competitie met 33 overwinningen, 3 gelijke spelen en 2 nederlagen.

In de finale tegen Konyaspor had Galatasaray genoeg aan een gelijkspel, maar de ploeg won met 3-1. Mauro Icardi scoorde tweemaal (29e en 51e minuut) en Berkan Kutlu maakte de derde treffer (53e minuut).

Hakim Ziyech was er zelf niet bij tijdens de laatste wedstrijd. De Marokkaanse international miste de finale vanwege een schorsing. Hij had in de loop van het seizoen vier gele kaarten gekregen. Ondanks zijn afwezigheid was Ziyech belangrijk voor Galatasaray dit seizoen. Hij scoorde 6 doelpunten en gaf 3 assists in 18 competitiewedstrijden.