Zoeken

Notaris in Marokko centraal in miljoenenfraude

25 augustus 2024 - 08:00 - Marokko

©

Een bekende notaris uit Kenitra wordt beschuldigd van oplichting door de gemeente en twee banken. Zijn proces zal op 16 september van start gaan voor de kamer voor financiële misdrijven van het hof van beroep in Rabat.

De notaris wordt beschuldigd van oplichting, verduistering van publieke middelen en misbruik van vertrouwen. De gemeente Kenitra beschuldigt hem ervan "4 miljoen dirham te hebben verduisterd na het afhandelen van een grondtransactie tussen de gemeente en een bedrijf", meldt Assabah.

Lees ook: Bekendste notaris van Fez gearresteerd voor oplichten staatsdienst

Voordat deze zaak aan het licht kwam, waren er al twee andere klachten tegen de notaris ingediend. Een bank in Rabat beschuldigde hem van het verduisteren van 20 miljoen dirham, en een bank in Casablanca beschuldigde hem van "onregelmatigheden in hypotheken die hebben geleid tot verduistering".

Lees ook: Grootschalige fraude bij Al Omrane: notaris vlucht met geld van klanten

De banken besloten aangifte te doen nadat "alle pogingen tot een minnelijke schikking met de notaris, die wordt bijgestaan door vooraanstaande advocaten, op niets waren uitgelopen". De politie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek ingesteld om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Tot nu toe zijn er tien mensen gehoord in het onderzoek. In totaal hebben acht vermeende slachtoffers zich in de zaak gevoegd als benadeelde partij. Het proces tegen de notaris begint op 16 september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team