Zoeken

Ophef over verhuur dakterras historisch hotel Marrakech

29 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

De verhuur van het dakterras van het voormalige Hotel Leban op het toeristische Rahba Kedima-plein in Marrakech heeft tot controverse geleid. Het terras van 455 vierkante meter is geveild voor een huurprijs van 131.500 dirham en is bedoeld voor een restaurant en café met panoramisch uitzicht over het plein.

De veiling, georganiseerd door het Ministerie van Habous en Islamitische Zaken, heeft vragen opgeroepen over de benodigde vergunningen. Het hotel is namelijk een historisch gebouw en maakt deel uit van een vernieuwingsproject voor de stad.

Lees ook: Noord-Marokko: oude medina’s in gevaar

Het ministerie lijkt echter voorzorgsmaatregelen te hebben genomen. In de voorwaarden voor deelname aan de veiling staat dat de huurder zelf verantwoordelijk is voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen bij de gemeente, zonder dat het ministerie aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele kosten.

De huurder is ook verplicht om het terras op eigen kosten aan te sluiten op de nutsvoorzieningen en mag de huur niet opschorten tijdens de werkzaamheden. Daarnaast moet hij bijdragen aan het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel, samen met de andere huurders.

Lees ook: Historische brief Sultan Moulay Ismaïl te koop voor 28.000 euro (foto)

Het ministerie heeft ook een clausule opgenomen waarin staat dat het terras niet mag worden gebruikt op een manier die in strijd is met de islamitische waarden en goede zeden, op straffe van beëindiging van het huurcontract.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team