Zoeken

Oumi Rayane Evenepoel: "Ik voelde me een crimineel"

12 juli 2024 - 10:00 - Sport

©

Oumaima "Oumi" Rayane, de vrouw van wielrenner Remco Evenepoel, heeft moeite gehad om haar man te feliciteren na zijn overwinning in de eerste etappe van de Tour de France. In een emotionele video op Instagram beschrijft ze hoe ze door een menigte moest worstelen, over barrières moest klimmen en zelfs geduwd werd, voordat ze haar man kon bereiken.

"Ik ben het beu om geduwd te worden door het publiek", vertelt Oumi. "Deze ‘coups’ te krijgen wanneer ik probeer te passeren. Over de balken te moeten springen om mijn echtgenoot op het podium te zien na zijn eerste ritzege in de Tour. Me voelen alsof ik iets crimineel doe."

Lees ook: Aardbeving Marokko: Remco en Oumi halen tienduizenden euro’s op

Uiteindelijk kon ze Remco kort spreken op een parkeerplaats langs de snelweg. "Mijn arme man wilde niet vertrekken zonder me te hebben gezien, dus hij is gestopt op een parkeerplaats richting zijn volgende verblijfplaats. Ik ben dankbaar dat ik nog twee minuten met hem kon praten, maar hij hoort zich hier niet druk om te maken."

Lees ook: Remco Evenepoel tilt zwaar aan racistische berichten tegen Oumi

De 24-jarige Oumi krijgt veel steun van fans, die haar vragen hoe het met haar gaat. "We hebben de beste supporters en ik dank jullie allemaal," zegt ze. "Steun hem alsjeblieft heel hard in mijn plaats de komende weken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team