Zoeken

Prijzen schieten omhoog in Noord-Marokko!

29 september 2024 - 09:40 - Economie

©

De consumentenprijsindex in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima is in augustus gestegen met 0,4% tot 2,8%. Dit blijkt uit een rapport van het Hoge Commissariaat voor Planning (HCP) over de consumentenprijsindex voor augustus 2024.

De laagste stijging werd waargenomen in Tanger met 0,4%, gevolgd door Tetouan met 0,9%. De grootste stijging vond plaats in Al Hoceima met 2,8%. In de eerste twee maanden van dit jaar varieerde de stijging van de consumentenprijsindex in de steden van de regio tussen 0,7% in Tanger en 1,2% in Al Hoceima. De sterkste stijging was in Tetouan met 1,7%.

Lees ook: Prijzen sterkst gedaald in Al Hoceima

De consumentenprijsindex meet de relatieve verandering in de prijzen van consumptiegoederen in de tijd en op verschillende locaties voor de verschillende producten die deel uitmaken van het referentiemandje dat door Marokkaanse huishoudens wordt geconsumeerd. Deze index wordt gebruikt om de algemene inflatie te meten, de economische situatie te volgen en te analyseren, en de nationale rekeningen in constante prijzen te evalueren.

Lees ook: Torenhoge prijzen in Tetouan jagen vakantiegangers weg

De prijzen van voedingsmiddelen en niet-voedingsmiddelen worden regelmatig en systematisch verzameld door middel van direct contact met een steekproef van verkooppunten in 18 steden in Marokko, met name Casablanca, Rabat, Tanger, Marrakech, Oujda, Fez, Agadir, Meknes, Beni Mellal, Kenitra, Tetouan, Errachidia, Safi, Laayoune, Guelmim, Settat, Dakhla en Al Hoceima.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team