Zoeken

Goed nieuws voor Marokkaanse passagiers

7 juni 2024 - 11:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Transport en Logistiek heeft besloten om de rechten van reizigers af te stemmen op de Europese normen. Dit betekent dat Marokkaanse passagiers recht hebben op een adequate vergoeding in geval van vluchtverstoringen.

Tijdens een bijeenkomst over de jaarlijkse evaluatie van het toerismebeleid kondigde minister Mohamed Abdeljalil van Transport en Logistiek de invoering van een nieuwe regeling aan ter bescherming van de rechten van luchtvaartpassagiers bij vertragingen of annuleringen van vluchten. De tekst van de regeling zal worden voorgelegd aan het secretariaat-generaal van de regering. De regeling was oorspronkelijk voorbereid door zijn voorganger, maar werd niet toegepast vanwege de Covid-19-pandemie, legde de minister uit.

Lees ook: Ryanair: goed nieuws voor Marokkaanse reizigers

De nieuwe regeling is in overeenstemming met de wet nr. 40.13 betreffende het Wetboek van burgerlijke luchtvaart, die in 2016 door het parlement werd aangenomen, meldt L’Observateur du Maroc. Het doel is om de rechten van Marokkaanse passagiers af te stemmen op de Europese normen door een adequate vergoeding te garanderen bij vluchtverstoringen. De tekst bevat een reeks compensaties voor passagiers, afhankelijk van de duur van de vertraging of annulering van de vlucht. Zo zullen Marokkaanse passagiers bijvoorbeeld recht hebben op gratis consumpties bij een vertraging van twee uur en op een vergoeding tot 600 euro of een vervangende vlucht bij een vertraging van drie uur. Het blad noemt ook maatregelen met specifieke voorwaarden met betrekking tot overboeking. Hoewel overboeking is toegestaan, kan het de reputatie van luchtvaartmaatschappijen schaden.

Lees ook: Legt Ryanair nieuw beleid op aan reizigers naar Marokko?

Het is belangrijk op te merken dat de regeling de bepalingen van het Montreal Protocol respecteert, dat sinds november 2003 van kracht is. Dit protocol bestrijkt verschillende incidenten, zoals vertragingen, verlies van bagage en letsel of overlijden van passagiers, met vergoedingen tot 113.100 speciale trekkingsrechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team