Zoeken

Rubygate: Marokkaanse Karima El Mahroug opnieuw voor de rechter

15 oktober 2024 - 17:10 - Wereld

©

De Italiaanse justitie heropent het onderzoek naar de Rubygate-zaak. Het overlijden van Silvio Berlusconi in juni 2023 betekent niet dat de rechtszaak tegen hem en zijn medeverdachten is beëindigd. Berlusconi werd ervan beschuldigd vrouwen om te kopen die aanwezig waren op zijn beruchte "Bunga-Bunga"-feestjes. Hij wilde dat ze in zijn voordeel zouden getuigen in de zaak.

Berlusconi en zijn medeverdachten, voornamelijk vrouwen, werden in februari 2023 vrijgesproken door een rechtbank in Milaan. Ze werden beschuldigd van meineed en het aanzetten tot meineed. Maar het Hooggerechtshof heeft die uitspraak nu vernietigd en eist een nieuw proces wegens corruptie. De aanklacht van meineed is verjaard.

Lees ook: Einde juridisch geschil Silvio Berlusconi en Karima el Mahroug

Dit betekent dat de Marokkaanse Karima El Mahroug, alias "Ruby Rubacuori" (Ruby de hartendievegge), opnieuw voor de rechter moet verschijnen. Velen dachten dat de zaak was afgesloten na de dood van Berlusconi.

De voormalige premier wist El Mahroug in 2010 vrij te krijgen nadat ze was gearresteerd voor diefstal. Hij deed haar voorkomen als de nicht van de toenmalige Egyptische president Hosni Mubarak. El Mahroug, destijds 17 jaar oud, vertelde maatschappelijk werkers dat ze aanwezig was op feestjes in Berlusconi’s villa.

Lees ook: Berlusconi’s stoppen financiële steun aan Karima ’Ruby’ El Mahrough

Silvio Berlusconi werd beschuldigd van seks met een minderjarige, machtsmisbruik en omkoping van getuigen. Hij werd in eerste instantie veroordeeld tot zeven jaar cel, maar later in hoger beroep vrijgesproken. De Hoge Raad sprak hem in 2015 definitief vrij omdat hij mogelijk niet wist dat Karima El Mahroug minderjarig was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team