Zoeken

Saïd Naciri helpt ernstig zieke actrice Saadia Al Louk

25 juni 2024 - 14:40 - Cultuur

©

Acteur en regisseur Saïd Naciri heeft besloten om de medische kosten op zich te nemen van de zieke en geparalyseerde actrice Saadia Al Louk. De actrice werd onlangs van Marrakech overgebracht naar een privékliniek in Casablanca.

Saïd Naciri legde in een verklaring aan Al Yaoum24 uit dat hij zich gedwongen voelde om Saadia Al Louk te helpen in deze moeilijke periode. "Saadia Al Louk behoort tot de grote artiesten zoals Naïma El Machreqi en Amina Rachid," zei hij. "Maar ze heeft niet de erkenning gekregen die ze verdient in de kunstwereld zoals anderen. Ik heb haar een helpende hand toegestoken als gewone burger. Ik kan geen hulpbehoevende burger zien zonder hem of haar te helpen."

Lees ook: Humorist Said Naciri tussen leven en dood (video)

De bekende Marokkaanse acteur bekritiseerde ook het gebrek aan solidariteit in de kunstwereld. "Mensen denken dat als je een andere artiest helpt, je alleen maar publiciteit zoekt," aldus Saïd Naciri. "Daarbovenop komt nog de nalatigheid van de vakbonden die hun rol niet spelen en hun plichten verwaarlozen."

Lees ook: Zieke Marokkaanse actrice Aïcha Mahmah uit kliniek gezet

Khadija, de dochter van Saadia Al Louk, bevestigde aan de medium dat haar moeder al jarenlang geparalyseerd is. Ze deed daarbij een dringende oproep aan het ministerie van Cultuur en aan iedereen die kan helpen om haar moeder de zorg te geven die ze nodig heeft om te herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team