Zoeken

Schoolmedewerkster in ziekenhuis na aanval door leerling in Taza

16 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

Een schoolmedewerker op een middelbare school in Tahala, in de provincie Taza, is in het ziekenhuis opgenomen na fysiek te zijn aangevallen door een leerling.

De onderwijsbegeleider werd vrijdagmiddag bij de ingang van de school aangevallen door een leerling uit het tweede middelbaar. De leerling sloeg haar op haar hoofd, waarna ze bewusteloos op de grond viel. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, meldt de lokale afdeling van de Nationale Onderwijsvakbond (FDT) in een verklaring.

Lees ook: Lerares komt om na overstromingen in Tetouan

Volgens de vakbond was de begeleider ’s ochtends naar de klas van de leerling gegaan om de leerlingen te informeren over de inschrijvingsprocedure. De leerling zou haar toen herhaaldelijk hebben uitgescholden, ondanks haar waarschuwingen. Toen ze de school verliet, merkte ze dat de leerling haar achtervolgde.

Lees ook: Marokkaanse lerares verliest haar 32 leerlingen in aardbeving

Bij terugkeer op school werd ze van achteren op haar hoofd geslagen. De vakbond veroordeelt de "afschuwelijke verbale en fysieke aanval" en betuigt haar volledige steun aan de begeleider. Ze roept op tot maatregelen om de waardigheid van leerkrachten te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team