Zoeken

Slechte internet in Marokko: kritiek in parlement

11 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

Het Marokkaans parlementslid Ahmed Abbadi van de PPS-partij hekelt de slechte kwaliteit van de internetverbinding in Marokko. In een schriftelijke vraag aan minister Ghita Mezzour van Digitale Transitie en Administratieve Hervorming klaagt Abbadi over trage internetverbindingen en frequente storingen in verschillende steden en regio’s van het land.

Het parlementslid wijst op de "grote discrepantie tussen de reclamecampagnes van telecombedrijven die internetdiensten van hoge kwaliteit en snelheid beloven, en de realiteit die een aanzienlijke achteruitgang van deze diensten laat zien." Volgens Abbadi heeft de slechte internetverbinding een negatieve impact op alle vitale sectoren van de Marokkaanse economie, met name in het licht van de toewijzing van Marokko voor de organisatie van de Afrika Cup 2025 en het WK 2030.

Lees ook: Bijna 2000 gebieden in Marokko zonder internet

Naast de lage kwaliteit van de verbinding, bekritiseert Ahmed Abbadi ook de hoge prijzen die door Marokkaanse telecomoperatoren worden gehanteerd in vergelijking met buurlanden. Hij benadrukt dat de trage internetverbinding nog problematischer is in plattelandsgebieden, waar deze in feite quasi onbestaande is.

Lees ook: Internet en 5G: Marokko wil achterstand inhalen

Ahmed Abbadi vraagt de minister om uitleg over de maatregelen en acties die ze van plan is te nemen om de kwaliteit van deze essentiële dienst te verbeteren en te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team