Zoeken

Einde nabij voor Starbucks Marokko?

20 september 2024 - 21:10 - Economie

©

De verkoop van een deel van Starbucks in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) is uitgesteld vanwege aanhoudende boycotcampagnes in landen als Marokko, Egypte en Jordanië. Deze campagnes zijn een reactie op het Israëlische offensief in de Gazastrook en maken het voor potentiële kopers moeilijk om de waarde van het bedrijf in te schatten, zo meldt Reuters op basis van ingewijden.

Alshaya, het Koeweitse bedrijf dat de Starbucks-filialen in de regio runt, heeft geen haast om een minderheidsbelang van 30% te verkopen, ondanks de lopende onderhandelingen die bekend staan als ’Project Emerald’. Door de aanhoudende obstakels zouden de gesprekken volgend jaar kunnen worden hervat, "als de omstandigheden tegen die tijd verbeteren", aldus een ingewijde bron.

Lees ook: Starbucks schrapt massaal banen na pro-Palestijnse boycot

Zowel het Amerikaanse investeringsbedrijf Apollo Global Management Inc. als het Saoedische staatsfonds Public Investment Fund (PIF) hebben interesse getoond in Starbucks. Deze deal zou de investeringsbasis van het bedrijf, dat sinds 1999 in handen is van de familie Alshaya, moeten verbreden.

Lees ook: Starbucks Marokko verkocht?

Sinds januari hebben de boycotcampagnes tegen Starbucks in de MENA-regio een negatieve impact op de bedrijfsactiviteiten. Als gevolg hiervan overwoog Alshaya in maart al om 2000 werknemers van de franchises te ontslaan. Het Koeweitse bedrijf exploiteert bijna 2000 Starbucks-vestigingen in 13 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team