Zoeken

Soufiane El Bakkali miste bijna de Olympische Spelen

10 augustus 2024 - 08:50 - Sport

©

Soufiane El Bakkali heeft opnieuw geschiedenis geschreven in de Marokkaanse atletiek. De atleet behield zijn Olympische titel op de 3000 meter steeplechase tijdens de Spelen van Parijs 2024, waarmee hij Marokko zijn eerste gouden medaille van deze Spelen bezorgde. Deze prestatie bevestigt zijn dominantie in de discipline en is een beloning voor zijn harde werk tijdens de voorbereiding.

"Het is een enorme eer om mijn land te vertegenwoordigen en deze tweede Olympische gouden medaille op rij te winnen", zei de Marokkaanse kampioen na de race. "Ik heb een moeilijk seizoen doorgemaakt vanwege een blessure, maar ik heb hard gewerkt om terug te keren op het hoogste niveau. Deze titel draag ik op aan Koning Mohammed VI en alle Marokkanen." Hij vertelde ook dat hij had overwogen om niet deel te nemen aan de Spelen in Parijs.

Lees ook: Soufiane El Bakkali schrijft geschiedenis in Parijs

El Bakkali beheerste het racescenario perfect en wist de druk te weerstaan en de aanvallen van zijn tegenstanders af te slaan. "Ik voelde een sterke vastberadenheid van de Ethiopiërs, maar ik was klaar om de uitdaging aan te gaan", legde hij uit. "Ik wil ook mijn teamgenoot Mohamed Tindouft bedanken, die een belangrijke tactische rol speelde halverwege de race."

Deze historische overwinning past in de reeks successen die El Bakkali sinds 2021 heeft behaald. De Marokkaan heeft inderdaad alle belangrijke titels in de discipline gewonnen, waarmee hij zijn status als beste steeplechase-specialist ter wereld bevestigt. Zijn uitzonderlijke carrière plaatst hem nu naast de grootste legendes van de Marokkaanse atletiek, zoals Hicham El Guerrouj.

Lees ook: Soufiane El Bakkali wint finale Diamond League

De race van Soufiane El Bakkali werd gekenmerkt door een perfecte strategie en een uitstekende fysieke conditie. De kampioen wist vanaf de eerste rondes een hoog tempo op te leggen, waardoor hij zijn tegenstanders geleidelijk achter zich liet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team