Zoeken

Spectaculaire beelden "Gladiator II" in Marokko onthuld (video)

11 juli 2024 - 10:30 - Marokko

©

De eerste beelden van de langverwachte opvolger van de epische film "Gladiator" zijn eindelijk vrijgegeven. De film, waarvan een deel in Marokko is opgenomen, zal op 13 november in de bioscopen verschijnen.

"Gladiator II" belooft een van de grootste kaskrakers van het jaar te worden. De trailer, die dinsdag 9 juli door Paramount werd uitgebracht, is al miljoenen keren bekeken.

Lees ook: Ontploffing op set Gladiator 2 in Marokko

Met een sterrencast, waaronder Denzel Washington, Paul Mescal en Pedro Pascal, zal "Gladiator II" niet het verhaal van Maximus (gespeeld door Russell Crowe) voortzetten, die aan het einde van de eerste film stierf. In plaats daarvan volgt de film Lucius, de zoon van Lucilla en neef van Commodus (Joaquin Phoenix).

De opnames in Marokko verliepen niet zonder problemen. Er ontstond een brand in de studio in Ouarzazate en de productie lag maandenlang stil vanwege stakingen in Hollywood.

Lees ook: Gladiator II: Ridley Scott bezwijkt voor Marokkaanse keuken

De originele "Gladiator" uit 2000 bracht wereldwijd 460 miljoen dollar op en werd genomineerd voor twaalf Oscars, waarvan het er vijf won, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur voor Russell Crowe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team