Zoeken

Strafvermindering voor rappers "Sher Zidi Kobi Atay" in Marokko

3 juli 2024 - 18:00 - Cultuur

©

Het Marokkaanse hof van beroep in Fez heeft de straf van twee rappers, die eerder waren veroordeeld tot twee jaar cel voor het aanzetten tot prostitutie en losbandigheid, teruggebracht tot vier maanden.

De rappers waren veroordeeld voor hun controversiële nummer "Sher Zidi Kobi Atay". Het hof heeft de aanklachten opnieuw beoordeeld en besloten de straf te verminderen. De twee waren schuldig bevonden aan "het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie of losbandigheid, het aanzetten tot het plegen van een misdrijf of overtreding via elektronische middelen en het deelnemen aan dergelijke handelingen".

Lees ook: Twee jaar cel voor makers liedje "Kobi atay" in Marokko

Op 29 april had de rechtbank in Fez de rappers veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 500.000 dirham per persoon. De rechter had ook bevolen het controversiële nummer van YouTube te verwijderen.

Lees ook: Rapper in Fez gearresteerd voor "onzedelijk" nummer

De rappers werden gearresteerd na verschillende klachten van maatschappelijke organisaties bij het Openbaar Ministerie. Zij eisten de verwijdering van het nummer, dat viraal ging op YouTube en andere platforms, omdat de tekst zou aanzetten tot "corruptie en prostitutie" en de goede zeden zou aantasten. Mensenrechtenactivisten riepen ook op tot verwijdering van het nummer, omdat de rappers minderjarigen zouden aanzetten tot verkrachting en losbandigheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team