Zoeken

Strenge straf voor Marokkaanse die dochtertje aan YouTuber verkocht

31 augustus 2024 - 13:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse rechtbank heeft een YouTuber, een moeder en een handlanger veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het uitbuiten van een minderjarig meisje op sociale media.

De YouTuber, die werkte voor buitenlanders uit een Golfstaat, filmde het meisje van onder 12 jaar en streamde de beelden live op TikTok, YouTube en Skype. Hij kreeg vier jaar cel.

Lees ook: Vrouwen in Tanger verkochten pornofilms met hun dochters

De moeder van het kind kreeg een jaar cel en een boete van 5000 dirham, terwijl de handlanger een half jaar cel en dezelfde boete kreeg. Ze werden beschuldigd van mensenhandel, het beïnvloeden en uitbuiten van een minderjarige door beelden van haar online te verspreiden. De moeder en de handlanger werden ook beschuldigd van het niet melden van een misdrijf en het ontvangen van geld van mensen uit de Golfstaten.

Lees ook: Marokkaanse veroordeeld tot 14 jaar cel voor moord op dochters

Het onderzoek van de politie in Rabat bracht aan het licht dat de YouTuber het meisje naar zijn huis had gelokt en haar jonge leeftijd en onvolwassenheid had misbruikt. Hij kreeg daarbij hulp van de moeder, die regelmatig naar het Midden-Oosten reisde. De politie vond talloze video’s van het meisje op de YouTube-zender van de dader, naast andere soortgelijke beelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team