Zoeken

Tanger in race voor Formule 1 Grand Prix

21 augustus 2024 - 14:40 - Sport

©

Marokko heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van een Formule 1 Grand Prix. Als de kandidatuur wordt geaccepteerd, zal de race plaatsvinden in Tanger.

Na de organisatie van een Formule 1-race in 1958 op het circuit van Ain Diab in Casablanca, zou Marokko nu opnieuw een Grand Prix kunnen verwelkomen. Tanger wordt genoemd als mogelijke locatie voor een nieuw circuit dat voldoet aan de internationale normen voor Formule 1. Dit project is momenteel in onderzoek en wacht op goedkeuring.

Lees ook: Lewis Hamilton bezwijkt voor charme van Marokko

Als de Marokkaanse kandidatuur wordt goedgekeurd, zou dit een belangrijke mijlpaal zijn voor de autosport in Marokko en Afrika, vooral dankzij de strategische ligging van Tanger.

Lees ook: Formule E-kampioenschap in juli in Marrakech

Eerder ontving Marokko al een voorstel van de internationale federatie van nationale auto-, motorsport- en motorclubs (FIA) om een Formule 1-race te organiseren, met als doel de sport in Afrika te promoten. Destijds voldeed het koninkrijk echter niet aan de voorwaarden, omdat de benodigde infrastructuur ontbrak. Inmiddels beschikt Marokko over het circuit Moulay El Hassan in Marrakech, waar al een race van het Formule E-kampioenschap is gehouden. Het circuit is echter te kort voor een Formule 1-race.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team