Zoeken

TikTokster Hafsa Abhih reageert op uitzetting door Turkije

31 augustus 2024 - 09:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse TikTok-influencer Hafsa Abhih is de afgelopen dagen in opspraak geraakt na haar uitzetting uit Turkije. Ze heeft gereageerd op de zaak.

Volgens Hafsa Abhih was het haar eigen keuze om Turkije te verlaten. Ze zegt dat ze vreesde voor represailles na de opening van haar schoonheidssalon in Istanbul. "Ik vertrok liever om verdere problemen te voorkomen", verklaarde ze.

Lees ook: Marokkaanse TikTokster uitgezet uit Turkije

Hafsa Abhih’s uitzetting is dus geen beslissing van de Turkse autoriteiten, maar een gevolg van haar eigen verzoek. Ze tekende zelfs een document voor een uitzetting van drie maanden. Hoewel haar advocaten haar wilden helpen om in Turkije te blijven, besloot ze terug te keren naar Marokko, samen met haar man. "Wat ik heb meegemaakt was te moeilijk", zei ze, zonder in details te treden.

Lees ook: Marokkaans gezin in Turkije smeekt Koning Mohammed VI om hulp

De problemen van de jonge TikTokster begonnen enkele weken geleden toen ze haar schoonheidssalon opende in Istanbul. De Turkse autoriteiten grepen echter in en sloten de salon vanwege illegale activiteiten. De precieze aard van deze activiteiten is niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team